Aperitive

#retete de valentine's day #branza #migdale #ulei

Retete de Valentine's Day: Chiftele cu branza de capra si migdale

Daca iti place branza, incearca o reteta de chiftelute din branza de capra si migdale. Preparatul poate fi un aperitiv sau o gustare potrivita pentru o masa in familie sau la o ocazie speciala.

Ingrediente pentru chiftele cu branza de capra si migdale
 

  • 250 gr sfecla
  • Sare si piper proaspat macinat
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 lingura otet balsaic
  • Pentru branza de capra
  • Ulei vegetal, pentru prajire
  • 200 gr branza de capra
  • 75 gr faina
  • 200 gr migdale fulgi
  • Pentru dressing
  • 200 gr busuioc proaspat
  • 75 gr migdale prajite
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr parmezan
  • o legatura de nasturel
     

Cum se prepara chiftele cu branza de capra si migdale
 

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Taie sfecla in cubulete, pune-o intr-un castron, cu sare, piper si ulei de masline. Amesteca bine, apoi pune-o pe o hartie de copt, intr-o tava si da-o la cuptor pentru 30 de minute. Apoi transfer-o intr-un castron si toarna deasupra ei otet balsamic. Amesteca.

Toarna ulei intr-o cratita pana la jumatate si incinge-l bine.

Taie branza in bucati, apoi strange-le in maini si ruleaza-le pentru a le da forma de mingi. Da-le apoi prin faina, apoi prin fulgii de migdale. Pune apoi bilele in uleiul incins si lasa-le cam 30 de secunde, apoi scoate-le si pune-le pe un prosop de hartie.

Pune intr-un blender busuiocul, migdalele prajite, usturoiul, parmezanul si uleiul de masline si amesteca-le pana cand obtii un sos.
 

Cum se servesc chiftelele cu branza de capra si migdale
 

Aseaza pe un platou frunzele de nasturel, apoi chiftelele de branza. Pune bucatelele de sfecla in jurul branzei, apoi toarna dressingul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului