Aperitive

#ceapa verde #susan #bacon #chiftele

Chiftelute cu ceapa verde

Chiftelutele cu ceapa verde sunt ideale ca aperitiv pentru mesele cu multi invitati. Aluatul pentru aceste chiftelute poate fi preparat chiar si cu cateva zile inainte. Se servesc fierbinti, alaturi de alte aperitive.
 

Ingrediente pentru chiftelute cu ceapa verde
 

 

Cum se prepara chiftelutele cu ceapa verde
 

Intr-un bol amesteca faina cu sarea. Adauga o jumatate de cana de apa fierbinte si amesteca bine aluatul. Da aluatul la rece pentru 30 de minute.

Intr-o tigaie incinsa prajeste baconul, timp de 5 minute, pana devine crocant. Pe o suprafata plana, tapetata cu faina, ruleaza aluatul. Unge toata suprafata aluatului cu uleiul in care a fost prajit baconul.

Presara apoi baconul si ceapa verde tocata. Ruleaza apoi aluatul. Taie rulada in felii. Tavaleste apoi fiecare chifteluta prin semintele de susan.

Aseaza chitfelutele intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Lasa la prajit timp de 3 - 4 minute pe fiecare parte.

Intr-un bol amesteca sarea cu zaharul. Cat sunt inca fierbinti, presara pe fiecare chifteluta cate putin din mixtura de zahar cu sare.
 

Cum se servesc chitfelutele cu ceapa verde
 

Chiftelutele cu ceapa verde se servesc fierbinti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare