Chiftelutele cu vinete si dovlecei se prepara repede si usor. Sunt ideale pentru zilele in care nu ai timp de gatit.
Ingrediente pentru chiftelute
- 2 vinete mari
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 1 radacina pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina
- 2 morcovi
- 3 catei usturoi
- marar
- patrunjel
- 50 grame branza
- 3 oua
- 50 grame faina
- ulei
- sare
- piper.
Cum se prepara chiftelutele
Cureti vinetele de coaja, le tai pe jumatate si le pui cateva minute la fiert. Cat timp se fierb vinetele, cureti si tai in cubulete dovleceii. Cand vinetele s-au fiert, le scurgi bine si le dai prin masina de tocat impreuna cu dovleceii. Dupa ce ai tocat vinetele si dovelceii, toci ceapa si dai leguminoasele pe razatoare . Toci marunt mararul si patrunjelul si pisezi si usturoiul.
Intr-un bol separat amesteci ouale cu branza si cu faina. Adaugi vinetele, dovleceii, ceapa, radacinoasele si verdeata. Amesteci totul bine. La final adaugi si sare si piper. Amesteci din nou, pana obtii o pasta omogena. Formezi apoi chiftelute mici, pe care le dai prin faina. Prajesti apoi chiftelutele, in ulei incins.
Cum se servesc chiftelutele
Chiftelutele cu vinete si dovlecei se servesc cu salata, sau cu alte aperitive .