Aperitive

#chiftelute aperitiv #reteta chiftelute #chiftelute

Chiftelute de dovlecei si cartofi. Un aperitiv pe care musafirii il vor iubi

Pana acum ai mancat cu siguranta crochete de cartofi sau chiftelute de dovlecei. Dar ce-ar fi sa incerci acum o reteta... combinata. Adica niste chiftelute de cartofi si dovlecei. Se foloseste o cantitate egala de cartofi si dovlecei si se mai adauga parmezan si ierburi proaspete. Usor, nu?

 

Ingrediente pentru chiftelute de dovlecei si cartofi

- 250 g cartofi

- 250 g dovlecei

- 1 ou

- 1/2 lamaie

- o mana de patrunjel

- 3 fire de ceapa verde

- 1/4 cana pesmet

- 1/4 cana parmezan ras

- 1 lingurita de sare

- ulei pentru prajire

 

Cum se prepara chiftelute de dovlecei si cartofi

Curata cartofii si taie-i in cuburi, apoi pune-i la fiert. Cand au devenit moi, scoate-i din apa cu o spumiera si zdrobeste-i cu o furculita.

Curata dovleceii si da-i pe razatoarea mare. Aseaza intre doua prosoape de hartie dovleceii rasi si preseaza asa incat sa ii storci de lichid.

Amesteca intr-un castron mare piureul de cartofi, dovleceii rasi, oul, coaja de lamaie, pesmetul, parmezanul, patrunjelul tocat, ceapa verde tocata si sarea.

Formeaza bile din acest amestec. Poti folosi o cupa de inghetata pentru a-ti fi mai usor.

Incinge pe aragaz o tigaie de dimensiuni medii in care pune suficient ulei incat sa poti scufunda bilele din aluat. Chiftelutele se vor praji rapid. Pe masura ce se rumenesc, scoate-le si aseaza-le pe un prosop de hartie care sa le absoarba excesul de grasime. Serveste-le cu un sos marinara sau un sos de iaurt.

Foto: culinaryginger.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.