Chiftelutele de sunca si glazura de ananas sunt aperitivul perfect pentru un festin pretentios. Daca astepti musafiri cu gusturi exotice, iata o solutie ideala!
Ingrediente pentru chiftelutele de sunca si glazura de ananas
- 110 grame de bacon, cuburi
- 450 de grame de sunca, cuburi
- 450 de grame de carne de porc
- 2 oua
- 1 cana pesmet
- 2 linguri de zahar brun
- 2 lingurite mustar uscat
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri suc de ananas
glazura:
- 1 cana de suc de ananas
- o jumatate ceasca otet de cidru
- o jumatate de cana de zahar brun
- 1 lingura de ketchup
- 2 lingurite de mustar uscat
- o jumatate de lingurita ardei Cayenne (optional)
- 1 lingurita amidon de porumb amestecat cu 2 linguri de apa rece
Cum se prepara chiftelutele de sunca si glazura de ananas
Amesteca slanina, sunca si carnea de porc la robot, apoi mixeaza restul ingredientelor (ouale, pesmetul, mustarul, sarea si ananasul) intr-un bol. Ia cate putin din amestec si formeaza cu mainile chiftelute rotunde, de preferat de dimensiuni mici. Aranjeaza bilutele intr-un vas yena si pune-le la cuptor timp de o ora.
Fa un sos amestecand toate ingredientele pentru glazura si toarna-l peste chiftelute, dupa ce le scoti de la copt.
Cum se servesc ghitelutele cu ananas
Serveste-le ca aperitiv, pe felii mari de ananas proaspat!
Foto: simplyrecipes.com