Aperitive

#ananas #chiftele #aperitive #retete chiftele #chiftele de sunca #glazura ananas

Chiftelute de sunca si glazura de ananas

Chiftelutele de sunca si glazura de ananas sunt aperitivul perfect pentru un festin pretentios. Daca astepti musafiri cu gusturi exotice, iata o solutie ideala!


Ingrediente pentru chiftelutele de sunca si glazura de ananas

  • 110 grame de bacon, cuburi
  • 450 de grame de sunca, cuburi
  • 450 de grame de carne de porc
  • 2 oua
  • 1 cana pesmet
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 lingurite mustar uscat
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri suc de ananas

glazura:

  • 1 cana de suc ​​de ananas
  • o jumatate ceasca otet de cidru
  • o jumatate de cana de zahar brun
  • 1 lingura de ketchup
  • 2 lingurite de mustar uscat
  • o jumatate de lingurita ardei Cayenne (optional)
  • 1 lingurita amidon de porumb amestecat cu 2 linguri de apa rece


Cum se prepara chiftelutele de sunca si glazura de ananas

Amesteca slanina, sunca si carnea de porc la robot, apoi mixeaza restul ingredientelor (ouale, pesmetul, mustarul, sarea si ananasul) intr-un bol. Ia cate putin din amestec si formeaza cu mainile chiftelute rotunde, de preferat de dimensiuni mici. Aranjeaza bilutele intr-un vas yena si pune-le la cuptor timp de o ora.

Fa un sos amestecand toate ingredientele pentru glazura si toarna-l peste chiftelute, dupa ce le scoti de la copt.


Cum se servesc ghitelutele cu ananas

Serveste-le ca aperitiv, pe felii mari de ananas proaspat!

Foto: simplyrecipes.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.