Aperitive

#ciuperci #sunca #cascaval

Ciuperci umplute cu sunca si cascaval

Cipercile umplute sunt foarte potrivite pentru aperitiv si pot fi servite atat calde, cat si reci. Sunt usor de facut, pentru ca se pot pregati in mai multe variante, in functie de ceea ce avem prin casa si sunt gata in 20 de minute.
 

Ingrediente pentru ciuperci umplute cu sunca si cascaval
 

  • ciuperci mari, proaspete, 10 bucati
  • cascaval, 100g
  • sunca, 200g
  • ardei gras
  • un ou crud
  • legatura de patrunjel verde
  • legatura de ceapa verde
  • doua fire de usturoi verde
  • sare, piper.

 

Cum se prepara ciupercile umplute cu sunca si cascaval

 

Ciupercile se curata de pielita si se spala, inlaturand piciorusul. Apoi se lasa la scurs. Se taie cubulete sunca si cascavalul, in bucatele mici. Ardeiul gras se spala si se taie in cubulete mici. Se spala, curata si taie ceapa si usturoiul, in rondele marunte. Se spala si se toaca marunt patrunjelul.

Se realizeaza o compozitie din sunca, cascaval, ardei gras, ceapa, usturoi si patrunjel. Peste ele se adauga oul crud batut cu telul si se amesteca pentru omogenizare. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se unge o tava cu putin ulei.

Se aseaza palariile mari ale ciupercilor in tava si se adauga in scobitura palariei compozitia de mai sus. Se lasa 20 de minute la cuptor.

 

Cum se servesc:
 

Ciupercile se servesc pe un platou de aperitive singure sau impreuna cu alte aperitive.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete