Ciupercile umplute cu spanac si feta se pregatesc usor si au o savoare aparte. Sunt potrivite pentru zilele in care nu ai timp sa gatesti prea mult. Aceasta mancare se poate combina cu alte preparate si este un mod ideal de a incepe o masa copioasa .
Ingrediente pentru ciupercile umplute
- 300 grame spanac
- 400 grame ciuperci
- 100 grame feta
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite de ulei de masline
- sare
- piper.
Cum se prepara ciupercile umplute
Preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Intr-o tigaie incalzeste doua linguri de ulei de masline. Adauga cateii de usturoi si gateste-i timp de 15 secunde, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Adauga spanacul, sarea si piperul. Amesteca toate ingredientele bine. Lasa amestecul pe foc cateva minute. Cand este gata, lasa spanacul sa se raceasca putin.
Intr-un bol, combina spanacul cu branza feta . Amesteca bine. Umple apoi fiecare ciuperca cu cate o lingura din amestecul de spanac si feta. Aseaza apoi ciupercile intr-o tava unsa cu unt. Lasa ciupercile la cuptor timp de 20 - 25 de minute.
Cum se servesc ciupercile umplute
Ciupercile umplute cu spanac si feta se servesc alaturi de preparate din carne sau cu salata. Se pot servi si simple, cu parmezan ras.
Sursa foto : ingredientsinc.net