Aperitive

#ciuperci #branza #sunca

Ciuperci umplute cu sunca si branza topita

Toata lumea este atrasa de ideea unei ciuperci cu o umplutura de sunca si branza. Aspectul este deosebit, iar gustul este pe masura asteptarilor. Daca ai prin frigider aceste ingrediente, poti face un aperitiv cu ciuperci umplute cu sunca si branza topita.


Ingrediente pentru ciuperci umplute cu sunca si branza topita


1 kilogram de ciuperci
2 linguri de unt sau margarina
1 sfert de cana de ceapa taiata
2 linguri de vin alb, sec
1 sfert de cana de pesmet
1 sfert de cana de sunca afumata, taiata marunt
2 linguri de patrunjel
1 lingura de suc de lamaie
1 catel de usturoi, tocat
1 lingura de oregano uscat
branza topita
piper


Cum se prepara ciupercile umplute cu sunca si branza topita


Taie coditele ciupercilor. Ia coditele si marunteste-le, astfel incat sa obtii un sfert de cana.

Pune margarina la incins intr-o tigaie. Pune ciupercile in tigaie cu palaria in jos. Tine-le pe foc fara capac pana cand acestea incep sa capete culoare maronie. Scoate cu o paleta ciupercile si pune-le de o parte.

In aceeasi tigaie, pune ceapa si las-o sa se caleasca. Adauga coditele de ciuperci care au fost maruntite, vinul, pesmetul, sunca, patrunjelul, sucul de lamaie, usturoiul, oregano si piperul. Amesteca pentru a obtine o compozitie omogena.

Fa din umplutura mai multe chiftelute, cate una pentru fiecare palarie de ciuperca . Aseaza bilele din compozie in palaria ciupercii. Pune peste ele branza topita. Da-le la cuptor cateva minute, pana cand branza se va topi.

 

Cum se servesc ciupercile umplute cu sunca si branza topita

 

Se servesc imediat, ca aperitiv.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare