Daca iti plac ciupercile dar te-ai saturat de aceleasi preparate pe care le faci de ani de zile, incearca ceva nou: ciuperci umplute cu tofu si nuci.
Ingrediente pentru ciuperci umplute cu tofu si nuci
- 1 ceapa medie, taiata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati
- ¼ cana ulei de masline
- 400 gr tofu ferm, congelat
- ½ linguri rozmarin uscat, faramitat
- 2 rosii mici, taiate marunt
- 1/3 cana nuca macinata
- 2 lingurite sos de tomate
- ½ lingura otet balsamic
- 12 ciuperci albe mari, fara codite
- ¼ cana ceapa verde tocata
Cum se prepara ciupercile umplute cu tofu si nuci
Dezgheata tofu. Inghetarea schimba textura acestui ingredient, facandu-l sa fie asemanator cu carnea. Tofu dezghetat va prinde aromele mai usor. Poate fi congelat intr-o punga de plastic. Dupa decongelare , se inlatura surplusul de apa, inainte de utilizare.
Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Pune intr-o tigaie ceapa, usturoiul si doua linguri de ulei, cu putina sare. Caleste-le cateva minute. Faramiteaza tofu si pune-l peste ceapa, amestecand si lasand pe foc inca 5 minute. Adauga nuca, otetul balsamic, sosul de tomate, rozmarinul, rosiile, sare si piperul. Mai pune 2 linguri de ulei in compozitie.
Aseaza ciupercile spalate si curatate intr-o tava, cu palariile in jos. Umple-le cu aceasta compozitie si da-le la cuptor pentru 20 de minute.
Cum se servesc ciupercile umplute cu tofu si nuci
Se presara cu ceapa verde tocata inainte de a fi servite calde.