Clatitele cu ceapa verde sunt foarte gustoase si usor de preparat. Sunt ideale pentru gustarile de seara, dar si ca aperitive pentru momentele in care ai multi invitati la masa . Le poti servi atat simple, cat si cu branza.
Ingrediente pentru clatite cu ceapa verde
- 200 ml apa fiarta
- 375 grame faina
- 10 ml ulei de susan
- 50 ml ulei de rapita
-
sare
- 2 cepe verzi tocate.
Cum se prepara clatitele cu ceapa verde
Intr-un bol amesteca faina cu apa fierbinte. Amesteca bine pana obtii un aluat moale. Lasa sa se raceasca cateva minute.
Adauga apoi si ceapa verde tocata si amesteca bine.
Trasfera aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si mai framanta, timp de 5 minute. Trasfera din nou aluatul in bol, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa sa dospeasca timp de 30 de minute.
Intr-un bol amesteca uleiul de susan cu cel de rapita.
Taie aluatul in parti egale si formeaza bile. Cu ajutorul unui sucitor, intinde fiecare bila, pana obtii cercuri de aluat cu un diametru de 15 centrimetri.
Unge fiecare clatita cu ulei si presara deasupra putina sare. Pune apoi pe rand la prajit clatitele. Lasa-le pe foc timp de 2 - 3 minute pe fiecare parte.
Cum se servesc clatitele cu ceapa verde
Clatitele cu ceapa verde se servesc fierbinti. Le poti servi si cu putina branza de capra .