Aperitive

#clatite # clatite cu dovlecei #retete clatite

Clatite cu dovlecei, un aperitiv delicios

Clatitele cu dovlecei sunt extrem de gustoase si sanatoase. Sunt perfecte pentru un mic dejun satios sau chiar pentru o cina. Se prepara rapid si pot fi servite atat reci cat si calde, alaturi de salate si branzeturi.

Ingrediente pentru clatitele cu dovlecei:

  • 2 dovlecei
  • 140g faina
  • 2 oua
  • 175 ml lapte
  • 50 grame branza cheddar, rasa
  • 50 grame cepsoara, tocata marunt
  • 1/3 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ulei de masline

Cum se prepara clatitele cu dovlecei:

Intr-o tigaie incapatoare se calesc dovleceii pana se inmoaie. Se lasa apoi sa se raceasca, intr-o strecuratoare. Cand au ajuns la temperatura camerei se ia cate o lingura plina de dovlecei si se stoarce bine cu mana, apoi se pun intr-un castron.

Intr-un bol incapator se adauga faina, nucsoara, ouale si laptele si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga apoi cepsoara, dovleceii si branza si se amesteca bine. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust.

Incinge cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Pune o tigaie la incins pe aragaz si unge-o cu putin ulei. Toarna cu polonicul cate putin aluat si prepara clatitele asemeni celor americane. Cand sunt gata, adauga-le in tava. Procedeaza la fel pana termini toata compozitia. In total, trebuie sa obtii aproximativ 12 clatite. Coace apoi clatitele timp de 8 minute.

Cum se servesc clatitele cu dovlecei:

Serveste clatitele cu dovlecei alaturi de o salata de rosii si branza proaspata.

Sursa foto: eskape.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.