Aperitive

#clatite cu legume #clatite de vara #aperitive clatite #clatite vara

Clatite de vara cu legume

Clatitele cu legume sunt ideale pentru masa de pranz. Sunt usoare, satioase si contin si foarte putine calorii. Le poti servi atat acasa, cat si la birou.

Ingrediente pentru clatitele cu legume:
 

  • 1/3 cana de smantana
  • 1/2 cana de arpagic tocat
  • 3 linguri de lapte degresat
  • 2 lingurite suc ​​de lamaie
  • 3/4 lingurita de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cesti de dovlecei tocati
  • 1 ceasca si un sfert de fasole verde tocata
  • 1 cana de boabe de porumb
  • 1 cana branza ricotta
  • 1/2 ceasca de branza
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • 4 clatite

 

Cum se prepara clatitele cu legume:

Amesteca smantana cu arpagicul, laptele, sucul de lamaie si sarea intr-un castron mare pana cand se omogenizeaza.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste dovleceii, fasolea verde si porumbul aproximativ 8 minute. Da focul mic si adauga amestecul de arpagic, ricotta si branza si mai lasa compozitia pe foc inca 3-4 minute. La final, asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust.

Pune cate doua linguri din acest amestec in mijlocul clatitelor si ruleaza-le.

Cum se servesc clatitele cu legume:

Clatitele cu legume se servesc la temperatura camerei, cu o lingura de sos de smantana si verdeata deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete