Ingrediente pentru clatitele din cartofi
- 3 cartofi albi
- 150 ml lapte clocotit
- 250 g faina
- 3 oua
- 1 pahar mic iaurt bine inchegat
- sare
- piper
Cum se prepara clatitele din cartofi
Curata cartofii de coaja si taie-i cuburi. Spala-i foarte bine apoi pune-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt aldente, stinge focul si strecoara-i.
Paseaza-i apoi ca pentru piure si adauga laptele fierbinte peste acestia. Amesteca bine si lasa-i apoi sa se raceasca, pana ajung la temperatura camerei.
Incorporeaza apoi iaurtul si ouale batute bine. La final adauga si faina. Trebuie sa obtii un aluat gros ce poate fi luat cu polonicul. Asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust.
Pune o tigaie la incins si adauga o lingurita de ulei. Toarna clatitele cu plonicul. Prajeste-le pe ambele parti.
Cum se servesc clatitele din cartofi
Serveste clatitele din cartofi cu umplutura de branza, carne, ori legume. Le poti servi si ca atare, decorate cu marar tocat.
Sursa foto: grubdaily.com