Cornuletele cu usturoi sunt potrivite pentru aperitivele festive, alaturi de branzeturi si legume. Se servesc cu salata verde.
Ingrediente pentru cornulete cu usturoi
Pentru coca:
- 150 ml apa calduta
- 10 grame drodie
- 200 grame faina
- 10 ml ulei de masline
- 5 grame sare
- 5 grame zahar.
Pentru pasta de usturoi:
- 50 grame unt
- 4 catei de usturoi
- 40 grame patrunjel tocat
- 5 grame sare.
Cum se prepara cornuletele cu usturoi
Intr-un bol amesteca drojdia cu apa calda. In alt bol amesteca faina cu sare si zahar. Adauga uleiul de masline si drojdia. Amesteca toate ingredientele, pana obtii o coca, pe care o framanti timp de 5 - 10 minute.
Unge coca cu ulei de masline, acopera cu o folie de plastic si las-o la dospit timp de 2 ore.
Cand a crescut, taie coca in fasii din care formezi cornulete. Aseaza apoi toate cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Unge cornuletele cu ulei de masline si lasa-le la dospit cateva minute. Da apoi tava la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, topeste untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa-l pe foc timp de 2 minute. Adauga sarea si patrunjelul. Cand cornuletele sunt gata, unge-le cu amestecul de unt si usturoi.
Cum se servesc cornuletele cu usturoi
Cornuletele cu usturoi se servesc ca atare, alaturi de alte aperitive.