Aperitive

#cornulete #aperitiv #usturoi #cornuri

Cornulete cu usturoi

Cornuletele cu usturoi sunt potrivite pentru aperitivele festive, alaturi de branzeturi si legume. Se servesc cu salata verde.


Ingrediente pentru cornulete cu usturoi


Pentru coca:

  • 150 ml apa calduta
  • 10 grame drodie
  • 200 grame faina
  • 10 ml ulei de masline
  • 5 grame sare
  • 5 grame zahar.


Pentru pasta de usturoi:

  • 50 grame unt
  • 4 catei de usturoi
  • 40 grame patrunjel tocat
  • 5 grame sare.


Cum se prepara cornuletele cu usturoi


Intr-un bol amesteca drojdia cu apa calda. In alt bol amesteca faina cu sare si zahar. Adauga uleiul de masline si drojdia. Amesteca toate ingredientele, pana obtii o coca, pe care o framanti timp de 5 - 10 minute.

Unge coca cu ulei de masline, acopera cu o folie de plastic si las-o la dospit timp de 2 ore.

Cand a crescut, taie coca in fasii din care formezi cornulete. Aseaza apoi toate cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Unge cornuletele cu ulei de masline si lasa-le la dospit cateva minute. Da apoi tava la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp, topeste untul intr-o tigaie. Adauga usturoiul tocat si lasa-l pe foc timp de 2 minute. Adauga sarea si patrunjelul. Cand cornuletele sunt gata, unge-le cu amestecul de unt si usturoi.


Cum se servesc cornuletele cu usturoi


Cornuletele cu usturoi se servesc ca atare, alaturi de alte aperitive.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare