Aperitive

# crema de vinete # retete vinete #retete #vinete

Crema usoara de vinete. Aroma unica si un gust delicios. Afla reteta

Vrei sa prepari vinetele fara maioneza sau ceapa, pentru a evita arsurile la stomac, dar si caloriile? Iti propune o reteta de crema usoara de vinete, care se potriveste perfect cu bruschete sau crutoane. Pentru a-i da o aroma deosebita, poti adauga patrunjel, oregano, menta sau busuioc.Ofera doar 35 de calorii, deoarece legumele sunt fierte.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • vinete,
  • ulei de masline extra virgin,
  • sare, piper macinat si alte arome dupa preferinta.

Cum se prepara crema usoara de vinete

Spala bine vinetele, curata-le de coaja, apoi taie-le cubulete. Indeparteaza semintele si transferati-le intr-o oala fara apa. Porniti gazul si amestecati pana se rumenesc un pic.Apoi adaugati suficienta apa pentru a acoperi toate bucatile de vinete, fara a le lasa sa pluteasca, apoi gatiti-le la foc mic, timp de aproximativ zece minute. Scurgeti legumele si dupa ce se racesc zdrobiti-le cu o furculita pentru a indeparta toata apa.

Vinetele se pun in robot si se mixeaza impreuna cu uleiul de masline, sare si piper. Mixati pana cand obtineti un piure. Acum adauga aromele preferate si mai mixati cateva secunde pentru a uniformiza bine ingredientele. Crema de vinete este gata pentru a fi servita. Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete