Crostini cu branza de capra si chutney de ceapa rosie sunt ideale pentru mesele festive si petreceri. Se prepara rapid, sunt gustoase si aromate. Se servesc cu salata verde sau rucola.
Ingrediente pentru crostini cu branza de capra si chutney de ceapa rosie
Pentru chutney de ceapa:
- 50 ml ulei de masline
- 1 kg ceapa rosie tocata
- 250 grame zahar brun
- 150 ml otet balsamic
Pentru crostini:
- 1 bagheta frantuzeasca feliata
- ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 200 grame branza de capra
- patrunjel
Cum se prepara crostini cu branza de capra si chutney de ceapa rosie
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa timp de 10 minute. Adauga zaharul si lasa pe foc pana cand se topeste. Toarna si otetul, amesteca bine si lasa pe foc timp de 45 de minute, pana cand obtii un sos consistent.
Incinge cuptorul la 180 de grade. Asaza feliile de paine intr-o tava, stropeste-le cu putin ulei de masline si da tava la cuptor pentru 10 minute.
Unge feliile de paine cu usturoi si branza de capra. Deasupra adauga o lingurita de chutney si garniseste cu patrunjel proaspat.
Cum se servesc crostini cu branza de capra si chutney de ceapa rosie
Crostini cu branza de capra si chutney de ceapa rosie se servesc cu salata verde si sos de lamaie.
Sursa foto: morethanjustamouthful.com