Aperitive

#reteta bagheta frantuzeasca #bagheta frantuzeasca #bagheta #paine #sfaturi culinare

Cum sa faci bagheta frantuzeasca acasa

Crocanta la suprafata si pufoasa in interior, bagheta frantuzeasca este numai buna pentru sandvisul de dimineata, dar poate inlocui si painea obisnuita, la pranz sau cina. Iata cum o poti prepara chiar la tine acasa, dupa o reteta simpla.

Ingrediente:

  • 600 gr de faina
  • 2 cani cu apa
  • un pahetel cu drojdie
  • sare

Cum se prepara bagheta frantuzeasca

Intr-un bol pune faina, sarea, drojdia si apa si amesteca bine cu o lingura de lemn. Cand incepe sa se formeze aluatul, scoate-l pe un blat de bucatarie si framanta-l timp de 10-15 minute. Pune aluatul intr-un castron curat, pe care ai presarat in prealabil putina faina, acopera-l cu un prosop de bucatarie curat si lasa-l la dospit aproximativ o ora.

Imparti coca in patru parti egale si intinde-le cu ajutorul unui facalet. Ruleaza apoi fiecare foaie, ca pe un baton. Pune rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si cresteaza-le cu un cutit. Stropeste-le usor cu apa si coace-le la cuptorul incins pana cand se rumenesc.

Sursa foto: womensvoicesmagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare