Ce iti trebuie:
- 250 gr naut
- 85 gr tahini
- sucul de la jumatate de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- un catel de usturoi
- sare
- piper
- patrunjel
- boia dulce
Cum il prepari:
In primul rand trebuiesa fierbi foarte bine nautul. Nautul se fierbe cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si trebuie sa aiba suficienta apa cat sa-l acopere. Dupa ce a fierte, clateste-l si lasa-l la racit.
Dupa aceea trebuie sa pui nautul in blender alaturi de zeama de lamaie, pasta de tahini, usturoi, uleiul de masline si adauga sarea si piperul (dupa gust). Mixeaza totul pana cand pasta va deveni foarte fina. Pentru ca humusul sa devina cat mai fin cu putinta este bine sa amesteci, din cand in cand, cu o lingura de lemn.
Dupa ce ai terminat de blendat, aseaza humusul intr-un bol si orneaza-l cu putina boia dulce si frunze de patrunjel.