Aperitive

#reteta mancare libaneza #humus libanez reteta #reteta humus #humus #mancare libaneza

Cum sa faci humus clasic libanez! Reteta aici

Reteta de humus libanez este baza de la care porneste varietatea celor grecesti, italienesti sau asiatice. Nautul, pasta de tahini, uleiul de masline, usturoiul si zeama de lamaie formeaza combinatia care i-a inspirat pe multi bucatari priceputi. Daca vrei sa stii cum se face humusul clasic, trebuie doar sa citesti mai departe:

Ce iti trebuie:

  • 250 gr naut
  • 85 gr tahini
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • un catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • boia dulce

Cum il prepari:

In primul rand trebuiesa fierbi foarte bine nautul. Nautul se fierbe cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si trebuie sa aiba suficienta apa cat sa-l acopere. Dupa ce a fierte, clateste-l si lasa-l la racit.

Dupa aceea trebuie sa pui nautul in blender alaturi de zeama de lamaie, pasta de tahini, usturoi, uleiul de masline si adauga sarea si piperul (dupa gust). Mixeaza totul pana cand pasta va deveni foarte fina. Pentru ca humusul sa devina cat mai fin cu putinta este bine sa amesteci, din cand in cand, cu o lingura de lemn.

Dupa ce ai terminat de blendat, aseaza humusul intr-un bol si orneaza-l cu putina boia dulce si frunze de patrunjel.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului