Aperitive

#retete pate #pate din naut #pate de post #pate #retete de post #retete pate vegetal

Cum sa prepari pate de post delicios, din naut, pentru micul dejun

Postul Craciunului a inceput deja si uneori poate fi dificil sa inlocuiesti preparatele culinare obisnuite cu unele de post, mai ales cand vine vorba despre micul dejun. Iata o reteta delicioasa de pate de naut, care inlocuieste cu succes pateul clasic din carne.

Ingrediente pentru pateul din naut

  • 200g naut fiert
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 50g nuci
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • sare
  • piper

Cum se prepara pateul din naut

Intr-un robot de bucatarie adauga nautul si nucile pisate bine si mixeaza totul bine pana obtii o pasta fina. Adauga apoi mustarul si uleiul de masline si continua sa mixezi, pana cand se transforma intr-un pate fin. Incorporeaza apoi boiaua, usturoiul si lamaia. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa pateul la frigider minim o ora inainte de a-l servi.

Cum se serveste pateul din naut

Pateul de naut poate fi servit dimineata, pe o felie de paine prajita, alaturi de o cana de cafea sau ceai.

Sursa foto: amuse-your-bouche.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare