Ingrediente pentru pateul din naut
- 200g naut fiert
- 2 linguri mustar
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 50g nuci
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- sare
- piper
Cum se prepara pateul din naut
Intr-un robot de bucatarie adauga nautul si nucile pisate bine si mixeaza totul bine pana obtii o pasta fina. Adauga apoi mustarul si uleiul de masline si continua sa mixezi, pana cand se transforma intr-un pate fin. Incorporeaza apoi boiaua, usturoiul si lamaia. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa pateul la frigider minim o ora inainte de a-l servi.
Cum se serveste pateul din naut
Pateul de naut poate fi servit dimineata, pe o felie de paine prajita, alaturi de o cana de cafea sau ceai.
Sursa foto: amuse-your-bouche.com