Aperitive

#retete pate vegetal #pate vegetal #pate post #retete post #retete vegetariene

Cum sa prepari pate vegetal in casa: 3 retete ademenitoare de post

Pateul vegetal este unul dintre preparatele de baza in regimul de post din preajma sarbatorilor. Daca vrei sa te bucuri de arome cu adevarat spectaculoase si sa nu ai grija conservantilor nocivi din pateurile vegetale din comert, prepara acest tip de mancare in casa. Iata trei retete interesante, care iti vor face cu ochiul in meniul tau, pe toata durata postului!

1. Pate din naut cu nuci si usturoi

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi
  • 60 g nuci
  • 120 g naut fiert
  • 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri ulei masline extravirgin
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare:

Baga usturoiul si nautul intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana se sfaramiteaza. Adauga nautul, sucul de lamaie si uleiul si amesteca-le din nou, pana se transforma intr-un pate fin. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust si lasa-l la frigider o ora, inainte de a-l servi.

Sursa foto: urbanmonique.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete