Aperitive

#retete simple #retete usoare #retete rapide

Doua retete perfecte pentru gustarea dintre mese, pe care le poti lua la pachet

Briosele sunt alimente ideale pentru a fi consumate ca mic dejun sau ca gustari intre mese. Aspectuoase, gustoase si usor de transportat, briosele vor face senzatie in orice ocazie. Iata doua retete de briose, usor de pragatit si foarte gustoase. Le vei adora!

Briose cu ou intreg

Ingrediente:

150 grame bacon, taiat fasii, 240 grame ceapa verde feliata fin, 100 gr branza cheddar; uscate: 225 grame faina, 1 1/4 lingurita praf de copt, 1/4 linmgurita bicarbonat de sodiu; umede: 165 ml lapte, 1/2 lingurita otet alb, 1/2 lingurita sare, 160 grame smantana sau iaurt simplu, 3 linguri ulei vegetal, 1 ou; briosa: 4 oua, 2 linguri unt topit.

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu unt o forma de briose gigant cu 4 cupe. Pune baconul intr-o tigaie si rumeneste-l usor. Scoate-l pe un prosop de hartie pentru a se scurge grasimea. Pune ingredientele uscate intr-un bol si amesteca-le foarte bine. Intr-un bol separat, combina ingredientele umede. Toarna ingredientele umede peste cele uscate si omogenizeaza compozitia. Adauga ceapa verde, baconul si branza si amesteca, dar nu foarte insistent. Pune compozitia de briose in cupe, umpland doar un sfert din acestea. Foloseste o lingura pentru a crea un cuib si sparge cate un ou in fiecare cupa. Adauga blatul ramas in fecare forma de briosa pentru a acoperi oul. Unge-le cu unt topit si coace-le 25 de minute. Se servesc calde. 

Batoane de cereale si ciocolata

Ingrediente:

  • 360 grame ovaz fara gluten,
  • 60 grame faina ovaz fara gluten,
  • 60 grame pulbere de cacao neindulcita,
  • 120 grame de nuca de cocos maruntita,
  • 1/4 lingurita de sare.
  • oua de in (2 linguri de seminte de in macinate + 6 linguri de apa calda - pe care le lasi sa stea 15 minute impreuna),
  • 60 grame ulei de nuca de cocos topit,
  • 120 grame unt natural de migdale nesarat, sau unt de nuci,
  • 80 grame sirop de aratar pur,
  • 2 lingurite de extract pur de vanilie.
  • 120 grame de mini fulgi de cicolata vegana,
  • 120 grame nuci tocate sau alte supleimente la alegere.  

Mod de preparare:

Pregateste o tava de copt in care ai pus un cadru despartitor si las-o deoparte. Intr-un bol mare, amesteca toate ingredientele uscate - ovazul, faina, pudra de cacao, nuca de cocos si sarea. Intr-un bol mediu amesteca impreuna toate ingredientele umede - ouale de in, uleiul de nuca de cocos, untul de nuca, siropul de artar si vanilia. Acestea se vor mixa foarte bine pana obtii o compozitie neteda si omogena. Toarna amestecul umed peste amestecul uscat. Foloseste o spatula de cauciuc pentru a combina ingredientele. Adauga cipsurile de ciocolata si nucile. Se toarna compozitia in tava pregatita. Cu ajutorul spatulei, amestecul se intinde intr-un strat egal, apasand-ul in jos, pana la obtinerea unui aspect neted. Se refrigereaza pentru 15 - 20 de minute. Se scoate din congelator. Se ridica barele de pe tigaia de copt, se aseaz ape o suprafata uniforma si se feliaza. Nu iti mai ramane decat sa le savurezi. Sunt foarte gustoase, sanatoase si satioase.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare