Aperitive

#reteta #culinar

Focaccia

Focaccia este un preparat italian, garnisit cu ierburi aromate si ulei de masline . Aceasta inlocuieste cu succes painea si are foarte mare cautare si in tara noastra.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 cubulete de drojdie proaspata
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita de cimbru.

Cum se prepara:

  • Faina se amesteca cu zaharul si cu sarea.
  • Intr-un bol cu apa cald se pun cubuletele de drojdie proaspata si se lasa cam 5 – 10 minute . Se adauga apoi oregano, busuioc si ulei de masline. Aceste amestec se toarna in bolul cu faina si se framanta cam 10 minute.
  • Aluatul format se pune intr-un recipient uns cu ulei de masline si se lasa la dospit cam 40 de minute (pana isi dubleaza volumul). In acest timp, aluatul se acopera cu un prosop usor umezit.
  • Dupa ce au trecut 40 de minute, aluatul se imparte in 3 – 4 bucati egale, se mai framanta inca 5 – 10 minute fiecare si se pun apoi, separat, in alte recipiente, unde se mai lasa la dospit inca 30 de minute.
  • Intre timp se incalzeste cuptorulsi se unge cu ulei de masline tava in care se va coace aluatul.
  • Cand cele 30 de minute au trecut, se ia aluatul, se intinde bine in tava, se unge cu ulei de masline, se presoara cu cimbru si se baga la cuptor. Se tine 10 minute la foc mediu, dupa care se da focul foarte incet si se mai tine inca 20 de minute.
  • Optional, inainte de a fi bagat la cuptor, peste aluat se poate presara putin parmesan.

Cum se serveste:

  • Focaccia se serveste pe post de paine. Aceasta se mananca atat calda cat si rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului