Aperitive

#anghinare #ardei copti # focaccia #foccaia cu ardei copti

Focaccia cu anghinare si ardei copti

Focaccia cu anghinare si ardei copti este un aperitiv ideal pentru orice gustare. Se prepara repede si este forte gustoasa.

Ingrediente pentru focaccia cu anghinare si ardei copti


300 ml apa calda
1 pachetel de drojdie
ulei de masline
450 grame faina
sare
250 grame anghinare conservata
1 ardei copt
oregano
40 grame parmezan ras.

Cum se prepara focaccia cu anghinare si ardei copti

Intr-un bol mic amesteca drojdia cu apa calda. Amesteca bine pana cand drojdia s-a dizolvat complet si apoi lasa 8 - 10 minute. Adauga uleiul de masline.

In alt bol amesteca faina cu sarea. Toarna incet compozitia cu drojdie si amesteca bine. Framanta apoi aluatul de 10 ori, adaugand cate putina faina de fiecare data. Pune apoi aluatul intr-un bol si acopera cu ulei de masline.

Acopera si lasa la dospit o ora, pana cand isi dubleaza volumul. Unge o tava cu ulei de masline si intinde aluatul in tava. Acopera cu un servet curat si mai lasa la crescut timp de 30 de minute.

Incinge cuptorul la 200 de grade. Taie anghinarea si ardeiul copt si presara peste aluat. Adauga si oregano si parmezan ras si asezoneaza cu sare.

Da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Cum se serveste focaccia cu anghinare si ardei copti

Focaccia cu anghinare si ardei copti se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete