Aperitive

#cartofi #prune #ulei #scortisoara #galuste # zahar vanilat

Galuste cu prune

Galustele cu prune sunt preparate delicioase si aromate, potrivite pentru ocaziile festive. Se servesc ca atare, cu scortisoara si putin zahar pudra .
 

Ingrediente pentru galuste cu prune
 

  • 1 kg cartofi
  • 200 grame faina
  • 20 grame gris
  • 30 de prune coapte
  • 300 grame zahar
  • 500 grame pesmet
  • 10 grame zahar vanilat
  • 10 grame sare
  • ulei
  • scortisoara.
     

Cum se prepara galustele cu prune
 

Intr-o cratita pune la fiert cartofii. Intr-o tigaie incinge uleiul si adauga pesmetul. Amesteca continuu, pana se rumeste. Stinge focul si adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.

Scoate apoi samburii din prune si umple-le cu putin zahar si scortisoara.

Cand cartofii s-au fiert, da-i prin masina de tocat carne. Amesta apoi pasta de cartofi cu sarea, grisul si faina. Amesteca bine, pana obtii o pasta consistenta.

Ruleaza apoi aluatul si taie-l in bucati de marimea unei nuci. Turteste apoi pe rand bucatile de aluat, pune la mijloc cate o pruna si acopera cu aluatul.

Pune apa la fiert intr-o cratita si cand apa clocoteste adauga galustele, in serii de cate 10. Lasa-le sa fiarba 4 - 5 minute. Scoate galustele usor cu o paleta si aseaza-le in bolul cu pesmet. Tavaleste-le bine prin pesmet si transfera-le pe un platou.
 

Cum se servesc galustele cu prune
 

Galustel cu prune se servesc ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare