Un aperitiv special, pe care il puteti pregati in perioada zilelor de post, cu dezlegare la peste.
Ingrediente pentru gogosele din peste spada
- 500 g peste-spada
- 6-7 frunze de salvie
- 150 g faina
- 2 catei de usturoi
- 3 lingurite boia dulce
- 200 ml ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara gogosele din peste-spada
Curata pestele de piele, apoi taie-l cubulete. Intr-un vas incapator amesteca faina cu doua linguri de ulei, sare, boia piper si putina apa, astfel incat sa rezulte o crema groasa.
Spala frunzele de salvie, apoi rupe-le si adauga-le in compozitia anterioara, odata cu cubuletele de peste si usturoiul tocat. Omogenizeaza bine acest aluat.
Intr-o tigaie incapatoare pune restul de ulei la incins, apoi ia cu lingura din compozitia pregatita si formeaza un fel de gogosele.
Pune gogoselele de peste la prajit, avand grija sa le intorci de pe o parte pe alta, ca sa se rumeneasca unoform.
Acoate-le cu o spumiera si aseaza-le pe servete de hartie, ca sa absoarba surplusul de ulei.
Cum se servesc gogosele din peste-spada
Serveste gogoselele cu stropite cu putina zeama de lamaie sau ornate cu frunze de salvie.
Sursa foto : nycfoodie.com