Fiindca toamna este anotimpul dovleacului aromat, iti recomandam un aperitiv foarte simplu de preparat si gustos.
Ingrediente pentru hummus de dovleac
- 400 g dovleac
- 1 catel usturoi
- 2 lingurite tahini (pasta de susan)
- 2 lingurite zeama de lamaie
- sare
- piper
- 1/2 lingurita chimen
Cum se prepara hummus de dovleac
Curata dovleacul de coaja, scoate-i semintele si spala-l in apa rece. Taie dovleacul bucati, apoi pune totul la fiert. Cand dovleacul este fiert, scoate-l la scurs si pune-l intr-un bol incapator.
Mixeaza dovleacul cu ajutorul unui blender, pana obtii o pasta fina. Adauga usturoiul maruntit, pasta de susan si zeama de lamaie. Omogenizeaza ingredientele foarte bine, apoi potriveste hummusul de gust, adaugand sare si piper.
Cum se serveste hummus de dovleac
Serveste hummusul cu felii de lipie alaturi.
Sursa foto: myrecipes.com