Aperitive

#humus #naut #smantana #usturoi #lamaie

Humus

Humusul este un preparat usor de realizat si sanatos. Preparat din boabe de , pasta de susan, iaurt si alte mirodenii , humusul este un aperitiv ideal si un mod revigorant de a incepe o masa.

Humusul este una dintre cele mai vechi mancaruri ale lumii. Acest preparat a fost gatit pentru prima oara acum 7 mii de ani, in Egipt. Humusul este un ingredient de baza al bucatariilor arabe si se poate gati in numeroase variante, cu mirodenii mai mult sau mai putin picante.

 

Ingrediente pentru

 

  • o cutie de boabe de naut (se gaseste la magazinele arabesti si este destul de ieftin)
  • 4 linguri tahini (tahini este si se gaseste tot in magazinele arabesti)
  • 4 linguri iaurt sau smantana
  • 3 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • chimen
  • ulei de masline
  • frunze de menta.


Cum se prepara humus

 

Intr-un bol rastoarna boabele de naut, dupa ce le-ai spalat in prealabil. Pastreaza si jumatate din zeama in care au stat. Intr-un mojar amesteca usturoiul cu sarea, pana obtii o pasta. Intr-un blender adauga boabele de naut, tahini, iaurtul, usturoiul si zeama de lamaie.

Mixeaza toate ingredientele pana obtii o pasta fina, fara cocoloase. Adauga apoi treptat zeama de la boabele de naut si uleiul de masline. Mixeaza bine, pana cand toate ingredeintele s-au incorporat.  Cand humusul este gata, transfera-l intr-o caserola si adauga si chimenul, sarea si piperul. Amesteca totul bine. Lasa apoi humusul la frigider cateva minute.

 

Cum se serveste humus

 

Humusul se serveste decorat cu boia dulce si funze de menta si cu lipie libaneza. Il mai poti consuma si cu patrunjel , seminte de pin, felii de morcov si telina.

Sursa foto : whiskandaspoon.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.