Ingrediente pentru humusul cu leurda
- 800g naut din conserva
- 1 legatura mare de leurda
- suc proaspat de lamaie
- 1 lingura de tahini
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
Cum se prepara humusul cu leurda
Scurge nautul de zeama si trece-l pe sub un jet de apa rece. Lasa-l sa se scurga foarte bine.
Intre timp curata leurda si spal-o bine, apoi tai-o in bucati mari.
Adauga nautul, leurda, pasta de tahini si uleiul de masline in robotul de bucatarie si mixeaza pana obtii o pasta fina, omogena. La final adauga treptat suc proaspat de lamaie, pana obtii gustul potrivit si asezoneaza totul cu sare si piper dupa preferinte.
Toarna humusul obtinut pe un platou si decoreaza-l cu seminte si/sau boia si stropeste-l cu cateva picaturi de ulei de masline.
Sursa foto: nami-nami.blogspot.ro