Aperitive

#hotdog #marinata hotdog #sos hotdog #retete hotdog

Invata cum sa faci hotdogul ca la mama lui acasa

Celebrul hotdog s-a nascut pe pamant american, iar, daca la inceput era simplu, asa cum il stim cei mai multi dintre noi, acum retetele pentu pregatirea lui s-au inmultit si au devenit care mai de care mai sofisticate.

 

Baza oricarui hotdog este carnatul insotit de chifla. Trebuie sa stii ca americanii folosesc un anume tip de carnat, preparat din carne de vita tocata foarte fin, fara urme vizibile de grasime, un fel de frankfurter sau un wienner prefiert. In Romania, cel mai apropiat produs de acest tip il reprezinta cremwurstii. Dar iata cum sa faci un hotdog in stil american:

Cu salata verde



In locul cremwurstilor fierti in apa, incearca cremwurstii facuti la gratar. Un pic de sos barbeque dulce, cateva chipsuri si un strop de salata verde tocata amestecata cu putina ceapa verde ar fi, sustin americanii, una dintre retetele perfecte de hotdog, numai buna de servit la o petrecere in aer liber.

Cu boabe de porumb



Probabil ca ti-ai imagina cu greu un hotdog fara ketchup si mustar. Ei bine, se poate si fara, mai ales daca ai glicemia mare si vrei sa eviti zaharul continut in astfel de sosuri. Opareste mai intai cateva ridichi tinere taiate pe jumatate, cateva linguri de boabe de porumb, o jumatate de ardei capia taiat bucatele, o mana de fasole verde si caleste-le apoi rapid peste un morcov taiat fasiute. Codimenteaza totul cu sare si pune peste cremwurstiul prajit pe gratar o lingura doua din acest sos-minune. Pentru mai multa savoare, stropeste la final cu putina zeama de lamaie. Inedit, nu?

Cu ceapa marinata



Americanii sunt convinsi ca un hotdog are un gust perfect daca il prepari cu un sos indraznet de ceapa marinata. Iata ce ai de facut. Taie fasii o ceapa alba si una rosie. Pune-le intr-un castron de ceramica si toarna deasupra o lingura de otet de mere, o jumatate de lingura de zahar, doua linguri de seminte de telina si o lingurita de fulgi de ardei rosu. Se lasa la temperatura camerei doua-trei ore. Cand ai scos cremwurstii de pe gratar sau dupa ce i-ai prajit usor in putin ulei, pune pe ei ketchup si mustar, dar si o lingura-doua din aceasta marinata.

Sursa foto: bhg.com, everydayfoodiecanada.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete