Lipia cu sos de ridichi este un aperitiv usor de preparat si foarte gustos. Lipiile crocante si sosul cremos de ridichi si branza fac ca acest preparat sa fie preferatul copiilor.
Ingrediente pentru lipie cu sos de ridichi
- 30 ml ulei de masline
- 2 lipii
- 4 ridichii feliate
- 200 grame branza feta
- 50 ml iaurt
- 20 ml suc de lamaie
- patrunjel tocat.
Cum se prepara lipia cu sos de ridichi
Unge lipiile cu putin ulei de masline . Taie lipiile in triunghiuri. Aseaza lipiile pe o tava tapetata cu hartie de copt . Da la cuptorul incins pana devin crocante, timp de 10 minute.
Intre timp amesteca feta cu iaurtul, sucul de lamaie si restul de ulei de masline cu ajutorul unui blender. Amesteca pana obtii o pasta groasa. Trasfera pasta intr-un bol si amesteca cu feliile de ridichi si patrunjel.
Cum se serveste lipia cu sos de ridichi
Pe un platou asezi cateva tringhiuri de lipie crocanta si putin sos de ridichi.