Aperitive

#smochine #parmezan #mamaliga #rucola #prosciuto

Mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola

Mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola este un aperitiv delicios, usor, care te energizeaza si este ideal pentru zilele in care nu ai timp pentru a gati.


Ingrediente pentru mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:

  • 750 ml supa de pui
  • 260 g malai
  • 80 ml smantana
  • 70 g parmezan razuit
  • 60 ml de ulei de masline
  • 20 g parmezan dat pe razatoarea mare
  • 1 buchet de rucola
  • 8 felii de prosciutto
  • 4 smochine
  • 1 jumatate de lingura de otet balsamic


Cum se prepara mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:

Pune supa de pui intr-o cratita la foc mediu si adauga treptat mamaliga amestecand continuu, aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Ia-o de pe foc si adauga parmezanul ras fin, apoi pune-o la rece pentru 30 de minute.

Tai-o apoi triunghiuri micute, unge-o cu putin ulei si presara peste ea parmezan razuit si pune-o la cuptorul preincalzit la 200°C aproximativ 10 minute, pana cand capata o nuanta aurie.


Cum se serveste mamaliaga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:

Se serveste rece, stropita cu putin ulei de masline si otet balsamic, cu felii de prosciuto, smochine si rucola si presarata cu putin parmezan ras fin.

Sursa foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului