Mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola este un aperitiv delicios, usor, care te energizeaza si este ideal pentru zilele in care nu ai timp pentru a gati.
Ingrediente pentru mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:
- 750 ml supa de pui
- 260 g malai
- 80 ml smantana
- 70 g parmezan razuit
- 60 ml de ulei de masline
- 20 g parmezan dat pe razatoarea mare
- 1 buchet de rucola
- 8 felii de prosciutto
- 4 smochine
- 1 jumatate de lingura de otet balsamic
Cum se prepara mamaliga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:
Pune supa de pui intr-o cratita la foc mediu si adauga treptat mamaliga amestecand continuu, aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Ia-o de pe foc si adauga parmezanul ras fin, apoi pune-o la rece pentru 30 de minute.
Tai-o apoi triunghiuri micute, unge-o cu putin ulei si presara peste ea parmezan razuit si pune-o la cuptorul preincalzit la 200°C aproximativ 10 minute, pana cand capata o nuanta aurie.
Cum se serveste mamaliaga cu parmezan, prosciuto, smochine si rucola:
Se serveste rece, stropita cu putin ulei de masline si otet balsamic, cu felii de prosciuto, smochine si rucola si presarata cu putin parmezan ras fin.
Sursa foto: homelife.com.au