Aperitive

#patiserie #branza #culinar #reteta

Merdenele

Merdenelele reprezinta produse de patiserie , foarte gustoase, potrivite pentru o gustare rapida si satioasa.

De ce ingrediente ai nevoie:
Pentru aluat:
  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu otet
  • 500 ml de apa
  • 400 grame unt pentru prajituri.

Pentru umplutura :

  • 400 gr branza de vaci
  • 400 gr telemea
  • 1 albus de ou .

Cum se prepara:

  • Se prepara un aluat din faina, apa si otet si se framanta pana cand acesta devine elastic si nelipicios.
  • Se imparte aluatul in 10 – 12 bucati egale, iar fiecare bucata se intinde in forma de patrat, pe o masa de lucru unsa cu ulei.
  • Untul se framanta pentru a deveni maleabil, iar apoi se intinde pe fiecare patrat de aluat si apoi se impacheteaza in forma de plic.
  • Astfel facut, aluatul impachetat de infasoara in folie alimentara si se baga la frigider timp de aproximativ o ora.
  • Intre timp, branza de vaci se amesteca cu telemeaua si cu albusul de ou.
  • Dupa ce a trecut ora recomandata, merdenelele se scot de la frigider, se desfac si de intind bine, iar in mijlocul patratului de aluat de pune cate o lingura cu amestecul format mai sus.
  • Aluatul se impatureste din nou in forma de plic, se aseaza pe o tava unsa cu unt (se poate utiliza si hartie de copt ), se baga in cuptorul incins si se scot cand sunt bine rumenite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete