Ingrediente pentru ovazul cu afine si mascarpone
- 170ml apa
- 130g fulgi de ovaz
- un praf de sare
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura lemon curd
- 3 linguri afine (proaspete sau congelate)
- 1 lingurita mascarpone
- 2 lingurite fulgi de migdale, prajiti
Cum se prepara ovazul cu afine si mascarpone
Pune apa la fier intr-o oala pentru sosuri. Cand da in clocot adauga fulgii de ovaz si un praf de sare. Redu focul la minim si fierbe-le timp de 5 minute sau pana cand absorb tot lichidul, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.
Stinge focul si adauga zaharul si lemon curdul. Amesteca bine. Adauga cerealele intr-un bol si presara deasupra afinele, migdalele si adauga branza mascarpone.
Serveste-le imediat!
Sfat: in loc de apa, poti folosi lapte.
Sursa foto: cookinglight.com