Aperitive

#retete ovaz #mic dejun ovaz #mic dejun cereale #mic dejun #retete mic dejun #ovaz

Mic dejun delicios cu ovaz, afine si mascarpone

Vrei sa te delectezi cu un mic dejun satios, sanatos si savuros? Incearca ovazul cu afine si mascarpone. Este ideal pentru zilele in care te simti lipsit de energie.

Ingrediente pentru ovazul cu afine si mascarpone

  • 170ml apa
  • 130g fulgi de ovaz
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura lemon curd
  • 3 linguri afine (proaspete sau congelate)
  • 1 lingurita mascarpone
  • 2 lingurite fulgi de migdale, prajiti

Cum se prepara ovazul cu afine si mascarpone

Pune apa la fier intr-o oala pentru sosuri. Cand da in clocot adauga fulgii de ovaz si un praf de sare. Redu focul la minim si fierbe-le timp de 5 minute sau pana cand absorb tot lichidul, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.

Stinge focul si adauga zaharul si lemon curdul. Amesteca bine. Adauga cerealele intr-un bol si presara deasupra afinele, migdalele si adauga branza mascarpone.

Serveste-le imediat!

Sfat: in loc de apa, poti folosi lapte.

Sursa foto: cookinglight.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare