Ingrediente pentru cuiburile de pasare
- 400 grame cartofi rasi (pe razatoarea mare)
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
- 2/3 cana branza Cheddar, rasa
- 6 oua
- 1 lingura apa
- 4 felii de bacon, prajit, taiat bucatele mici
- 1/4 cana parmezan ras
Cum se prepara cuiburile de pasare
Preincalzeste cuptorul la 200oC. Unge 12 forme de briose cu ulei.
Intr-un bol incapator adauga cartofii, uleiul de masline, branza Cheddar si amesteca bine. Sareaza si pipereaza dupa gust. Pune amestecul in formele de briose, apasand usor cu degetul sau cu o lingurita pentru a forma niste cuiburi.
Coace timp de 15 minute sau pana cand branza se topeste iar cartofii devin maronii pe margini.
Intr-un alt bol amesteca ouale si apa foarte bine si asezoneaza cu sare si piper. Adauga continutul in cuiburile de cartofir si branza. Presara deasupra bacon si parmezan in cantitati egale. Coace totul timp de 13-16 minute.
Cum se servesc cuiburile de pasare
Lasa cuiburile de pasare sa se raceasca inainte de ale scoate din forma, pentu a nu se rupe. Se servesc ca atare, alaturi de un pahar de lapte.