Aperitive

#mic dejun quinoa #retete mic dejun #mic dejun sanatos

Mic dejun sanatos si aromat, cu cereale

Vrei sa prepari un mic dejun sanatos si hranitor? Iti recomandam un mic dejun cu quinoa si mere caramelizate. Este bogat in proteine si vitamine si iti va conferi energie intreaga zi.

Ingrediente pentru micul dejun cu cereale

  • 200g quinoa
  • 250ml apa rece
  • 350ml lapte
  • 2 mere taiate in cubulete
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare

Cum se prepara micul dejun cu cereale

Intr-un castron incapator adaugav si toarna apa calda peste aceasta. Acopera vasul si lasa quinoa la inmuiat timp de 5 minute, apoi scurge apa foarte bine.

Intr-o tigaie nonaderenta caleste merele cu o lingura de unt timp de 5-10 minute, sau pana se inmoaie si incep sa se caramelizese. Amesteca continuu in aceasta perioada.

Pune quinoa intr-o oala cu cei 250ml de mililitri de apa, 250 ml de lapte si sarea. Adu totul la punctul de fierbere si lasa sa clocoteasca timp de un minut, apoi redu focul aproape de minim, acopera oala cu un capac si lasa quinoa sa fiarba timp de 10 minute. Cand este gata ia oala de pe foc si amesteca usor cu o furculita.

Intr-un castron adauga laptele ramas (dupa ce in prealabil l-ai incalzit usor), zaharul, vanilia, coaja de portocala si scortisoara. Amesteca bine astfel incat aromele sa se combine.

Adauga peste quinoa fiarte unt ramas si laptele aromat. Amesteca bine pana cand toate ingredientele se incorporeaza foarte bine. La final adauga merele calite.

Cum se serveste micul dejun cu cereale

Micul dejun cu cereale poate fi servit atat rece cat si cald. Poti servi alaturi un pahar de suc proaspat de fructe.

 

Sursa foto: foodcomablog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare