Aperitive

#retete rapide #oua #avocado #bacon #retete simple #mic dejun

Mic dejun sanatos si gustos: oua coapte in avocado, garnisite cu bacon

Vrei sa prepari rapid un mic dejun sanatos si in acelasi timp satios? Ei bine, avem reteta perfecta pentru tine: oua coapte in avocado. Se prepara in doar 15 minute si te vei indragosti pe loc de ea.

Ingrediente pentru ouale coapte in avocado

  • 1 avocado mare
  • 2 oua mici
  • 2 felii bacon, prajt si maruntit
  • 2 felii de paine prajita
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat

Cum se prepara ouale coapte in avocado

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Spala bine fructul de avocado si apoi taie-l in jumatate si indeparteaza samburele. Daca gaura lasata de sambure ti se pare prea mica, cu ajutorul unei lingurite, incearca sa o maresti astfel incat sa incapa galbenusul si o parte din albus.

Intr-un bol incapator sparge ouale avand grija sa nu spargi galbenusul.

Pune fructul de avocado intr-o tava mica, sau in forme de copt astfel incat sa stea perfect drept. In caz contrar continutul acestuia se va surge.

Cu ajutorul unei linguri pune galbenusul in avocado, apoi adauga albus treptat, pana se umple golul. Ai grija ca acesta sa nu curga pe langa fruct.

Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si coace timp de aproximativ 15 minute. Timpul de coacere poate varia in functie de consistenta pe care doresti sa o aiba oul. Verifica din cand in cand pentru a te asigura ca este gata.

Scoate tava din cuptor si presara baconul desupra oului.

Cum se servesc ouale coapte in avocado

Serveste oul copt in avocado, impreuna cu feliile de paine prajita, alaturi de rosiile tocate marunt. Poti servi alaturi o cana de ceai sau o cafea.

Sursa foto: whiteonricecouple.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.