Aperitive

#retete #somon #somon afumat #mousse de somon

Mousse de somon afumat

Mousse-ul de somon afumat se poate pregati pentru mesele festive si se serveste cu paine prajita sau biscuiti sarati. Tartinele cu somon sunt ideale pentru un bufet suedez.

Ingrediente pentru mousse de somon afumat

200 g somon afumat

250 ml smantana lichida, pentru frisca

50 g unt

1 lingurita suc de lamaie

Cum se prepara mousse-ul de somon afumat

Pune somonul, sucul de lamaie si untul in robotul de bucatarie, apoi amesteca-l pana obtii o pasta fina.

Continua sa mixezi aceasta compozitie, adaugand treptat jumatate din smantana pentru frisca. Pune crema de somon la frigider, circa 30 de minute.

Intre timp, bate cealalta jumatate de smantana pana obtii frisca. Incorporeaza crema de somon in frisca.

Pastreaza mousse-ul de somon la frigider.

Cum se serveste mousse-ul de somon afumat

Serveste mousse-ul de somon afumat cu paine prajita si decor de chives.

Foto: annies-eats.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare