Aperitive

#retete #aluat #muraturi #aperitive #muraturi in aluat

Muraturi in aluat

Chiar daca te-ai obisnuit sa consumi muraturile ca o salata langa diverse fripturi, iti propunem o reteta inedita, prin care vei descoperi niste aperitive delicioase.

Ingrediente muraturi in aluat

300 g muraturi, la alegere (gogonele, castraveciori, conopida)

250 ml iaurt

2 oua

1 lingurita sare

1/2 plic praf de copt

150 g faina alba

sare

piper

ulei pentru prajit

Optional

100 ml ketchup

2 lingurite susan

Cum se prepara muraturi in aluat

Taie muraturile felii potrivit de groase si spala-le in apa rece.

Separat, pregateste un aluat din faina, iaurt, oua si praf de copt, apoi potriveste de gust, adaugand sare si piper.

Pune o tigaie cu ulei de incins. Trece feliile de muraturi prin aluatul obtinut, care trebuie sa aiba consistenta unui aluat mai gros decat cel de clatite.

Pune muraturile la prajit, intorcandu-le pe ambele parti, pana capata o culoare rumenie.

Scoate muraturile la scurs, pe servete de hartie.

Cum se servesc muraturi in aluat

Serveste muraturile calde sau reci, cu un sos de ketchup si seminte de susan.

Foto : babble.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete