Omleta la cuptor este un preparat potrivt pentur micul dejun. Se prepara repede si este foart gustoasa. Se serveste cu salata de rosii si ceapa.
Ingrediente pentru omleta greceasca
- 50 grame orez
- 80 ml ulei de masline
- 3 bucati de praz feliate
- 3 dovlecei rasi
- 50 grame menta tocata
- o legatura de marar tocat
- 8 oua batute
-
150 grame feta.
Cum se prepara omleta greceasca
Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt o tava rotunda . Fierbe orezul in apa clocotita pentru 10 minute . Scurge de apa.
Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Adauga prazul si caleste-l timp de 10 minute.
Adauga dovlecii si usturoiul. Lasa pe foc timp de 2- 3 minute. Adauga apoi orezul, menta, mararul, ouale si feta. Asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine.
Toarna compozitia in tava unsa cu unt. Da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.
Cum se serveste omleta greceasca
Omleta greceasca se serveste cu salata de rosii si ceapa rosie.