Aperitive

#otet #oua #sos #retete oua #bacon # specialitati oua

Oua Benedict

Ouale Benedict sunt un preparat potrivit pentru micul dejun sau pentru un brunch . Satioase si gustoase, le poti pregati cu orice ocazie. Serveste-le alaturi de frunze de rucola si un pahar cu suc proaspat de portocale.
 

Ingrediente pentru oua Benedict
 

  • 1 lingura otet alb
  • 8 oua
  • sos Hollandaise
  • 250 gr bacon
  • 4 chifle taiate in jumatate, prajite.
     

Cum se prepara ouale Benedict
 

Pune pe foc o oala cu apa si adauga otetul. Lasa apa sa fiarba pana da in clocot. Sparge ouale si pune-le pe fiecare separat, in cate un castron. Cand apa a dat in clocot toarna cu grija oul din castron in apa fiarta , astfel incat albusul si galbenusul sa nu se sparga si imprastie in apa. Adauga apoi si cel de-al doilea ou. Cu ajutorul unei spatule adu albusul peste galbenus. Ouale vor deveni mai ferme (albusul este mai tare decat galbenusul) pe masura ce se fac in apa. Cu ajutorul unei spumiere scoate-le din apa.

Pune o tigaie pe foc si prajeste baconul pe ambele parti.

Pune pe fiecare jumatate de chifla baconul, ouale si apoi sosul Hollandaise.
 

Cum se servesc ouale Benedict
 

Se servesc calde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului