Ouale Benedict sunt un preparat potrivit pentru micul dejun sau pentru un brunch . Satioase si gustoase, le poti pregati cu orice ocazie. Serveste-le alaturi de frunze de rucola si un pahar cu suc proaspat de portocale.
Ingrediente pentru oua Benedict
- 1 lingura otet alb
- 8 oua
- sos Hollandaise
- 250 gr bacon
-
4 chifle taiate in jumatate, prajite.
Cum se prepara ouale Benedict
Pune pe foc o oala cu apa si adauga otetul. Lasa apa sa fiarba pana da in clocot. Sparge ouale si pune-le pe fiecare separat, in cate un castron. Cand apa a dat in clocot toarna cu grija oul din castron in apa fiarta , astfel incat albusul si galbenusul sa nu se sparga si imprastie in apa. Adauga apoi si cel de-al doilea ou. Cu ajutorul unei spatule adu albusul peste galbenus. Ouale vor deveni mai ferme (albusul este mai tare decat galbenusul) pe masura ce se fac in apa. Cu ajutorul unei spumiere scoate-le din apa.
Pune o tigaie pe foc si prajeste baconul pe ambele parti.
Pune pe fiecare jumatate de chifla baconul, ouale si apoi sosul Hollandaise.
Cum se servesc ouale Benedict
Se servesc calde.