Daca vrei sa pregatesti un aperitiv special si cu un gust deosebit, ouale Benedict sunt cea mai rafinata alegere. Invitatii tai vor fi cu siguranta incantati si surprinsi de ineditul tau apertiv.
Ingrediente pentru oua Benedict:
- 8 oua
- 4 galbenusuri
- 2 linguri de vin alb sec
- 1/2 linguri suc de lamaie
- 1/4 lingurita Tabasco
- 8 felii bacon
- rucola
- paine prajita
- sare
- unt nesarat
Cum se prepara ouale Benedict:
Amesteca cele 4 galbenusuri cu vinul si putina sare aproximativ 2 minute. Adauga treptat untul topit, amestecand continuu, pana obtii un sos cremos, apoi adauga sucul de lamaie si Tabasco.
Rumeneste putin sunca, adauga rucola in restul de ulei insa nu o lasa mult, doar trece-o putin prin uleiul incins.
Fierbe ouale, incat sa nu fie foarte tari, apoi aranjeaza pe fiecare felie de paine prajita sunca, ouale fierte rucola si sosul.
Cum se servesc ouale Benedict:
Ouale Benedict se servesc reci, ca aperitiv.
Sursa foto: myrecipes.com