De sfanta sarbatoare de Pasti, ouale vor fi nelipsite de pe masa crestinilor. Si totusi, ouale fierte se pot manca si altfel decat simple.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 6 oua
- 30 grame pate de ficat
- 4 linguri de maioneza
- 3 linguri de smantana (optional)
- patrujnel
- sare, piper
Cum se prepara ouale umplute:
Se iau ouale si se fierb tari. Dupa ce au fiert, acestea se lasa sa se raceasca si se decojesc cu grija.
Ouale de taie pe jumatate, iar galbenusurile se pun intr-un bol si se amesteca cu ficatul, maioneza, smantana, sare dupa gust si patrunjel tocat.
Albusurile tari se umplu cu pasta facuta (cu o lingurita).
Cum se servesc ouale umplute:
Se orneaza, dupa preferinta cu o frunza de patrunjel, gogosar sau castravete, se baga 10 minute la frigider, dupa care se pot servi.