Daca iti place painea si vrei sa incerci ceva deosebit, fa o paine de casa cu masline . Este parfumata si gustoasa si o poti folosi cu succes in bucatarie, la multe preparate.
Ingrediente pentru painea cu masline
- 1 pachet drojdie uscata
- ½ cana apa calda
- 2 lingurite zahar
- 1 ½ cana lapte calda
- ½ cana faina de porumb
- 1 ½ linguri sare
- 1 cana masline uscate
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cani faina integrala de grau
-
2 cani faina nealbita
Cum se prepara painea cu masline
Amesteca primele 3 ingrediente intr-o cana cu gradatie. Lasa-le sa stea 5 minute.
Amesteca aceasta compozitie cu lapte si cu faina de grau, sarea, maslinele, uleiul de masline si faina integrala. Adauga in aceasta compozitie o cana de faina nealbita. Amesteca. Apoi, gradual, adauga restul de faina nealbita, pana cand obtii un aluat tare. Framanta-l pana devine elastic si neted. Se unge un vas si se pune aluatul in el, lasandu-l sa creasca. Trebuie tinut acoperit. Ar trebui sa-si dubleze marimea.
Imparte aluatul in jumatate, se pune pe o hartie de copt , acoperit, se acopera si se lasa sa creasca iar. Painea se face la cuptorul incins la 195 grade Celsius.
Cum se serveste painea cu masline
Se serveste dupa racire.