Aperitive

#faina #masline #paine

Paine cu masline

Daca iti place painea si vrei sa incerci ceva deosebit, fa o paine de casa cu masline . Este parfumata si gustoasa si o poti folosi cu succes in bucatarie, la multe preparate.

Ingrediente pentru painea cu masline
 

  • 1 pachet drojdie uscata
  • ½ cana apa calda
  • 2 lingurite zahar
  • 1 ½ cana lapte calda
  • ½ cana faina de porumb
  • 1 ½ linguri sare
  • 1 cana masline uscate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cani faina integrala de grau
  • 2 cani faina nealbita
     

Cum se prepara painea cu masline
 

Amesteca primele 3 ingrediente intr-o cana cu gradatie. Lasa-le sa stea 5 minute.

Amesteca aceasta compozitie cu lapte si cu faina de grau, sarea, maslinele, uleiul de masline si faina integrala. Adauga in aceasta compozitie o cana de faina nealbita. Amesteca. Apoi, gradual, adauga restul de faina nealbita, pana cand obtii un aluat tare. Framanta-l pana devine elastic si neted. Se unge un vas si se pune aluatul in el, lasandu-l sa creasca. Trebuie tinut acoperit. Ar trebui sa-si dubleze marimea.

Imparte aluatul in jumatate, se pune pe o hartie de copt , acoperit, se acopera si se lasa sa creasca iar. Painea se face la cuptorul incins la 195 grade Celsius.
 

Cum se serveste painea cu masline
 

Se serveste dupa racire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului