Painea cu miere si sofran este un preparat aparte. Aroma de sofran si dulceata mierii ii dau o savoare deosebita. Cu totul, iti va lua cateva ore, dar rezultatul merita pe deplin.
Ingrediente pentru painea cu miere si sofran
- 250 grame faina pentru paine
- 250 grame faina integrala
- 30 grame drojdie
- 0.25 lingurita sofran macinat fin si pus in putina apa fierbinte
- 75 ml miere
- 150 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
Cum se prepara painea cu miere si sofran
Pune 125 grame de faina alba si aceeasi cantitate de faina integrala impreuna cu drojdia intr-un castron. Adauga 150 ml apa. Amesteca si lasa compozitia apoi intr-un loc la cald, pentru 4 ore.
Adauga apoi restul de faina alba si integrala, sarea, mierea si sofranul si amesteca, turnand apa pentru a se forma aluatul. Framanta bine. Lasa apoi compozitia jumatate de ceas, acoperita.
Da-i aluatului forma rotunda de paine sau forma de cozonac daca vrei, pune-o pe o foaie de copt si lasa-l sa creasca inca vreo ora.
Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Poti cresta partea superioara a painii, daca vrei. Lasa painea la cuptor 30 de minute. Dupa ce a crescut si s-a facut, pune-o undeva la racit.
Cum se serveste painea cu miere si sofran
Se serveste dupa racire, impreuna cu diverse preparate.