Aperitive

#paine #miere #sofran

Paine cu miere si sofran

Painea cu miere si sofran este un preparat aparte. Aroma de sofran si dulceata mierii ii dau o savoare deosebita. Cu totul, iti va lua cateva ore, dar rezultatul merita pe deplin.


Ingrediente pentru painea cu miere si sofran
 

  • 250 grame faina pentru paine
  • 250 grame faina integrala
  • 30 grame drojdie
  • 0.25 lingurita sofran macinat fin si pus in putina apa fierbinte
  • 75 ml miere
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare


Cum se prepara painea cu miere si sofran


Pune 125 grame de faina alba si aceeasi cantitate de faina integrala impreuna cu drojdia intr-un castron. Adauga 150 ml apa. Amesteca si lasa compozitia apoi intr-un loc la cald, pentru 4 ore.

Adauga apoi restul de faina alba si integrala, sarea, mierea si sofranul si amesteca, turnand apa pentru a se forma aluatul. Framanta bine. Lasa apoi compozitia jumatate de ceas, acoperita.

Da-i aluatului forma rotunda de paine sau forma de cozonac daca vrei, pune-o pe o foaie de copt si lasa-l sa creasca inca vreo ora.

Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Poti cresta partea superioara a painii, daca vrei. Lasa painea la cuptor 30 de minute. Dupa ce a crescut si s-a facut, pune-o undeva la racit.


Cum se serveste painea cu miere si sofran
 

Se serveste dupa racire, impreuna cu diverse preparate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete