Aperitive

#paine #lipie #faina

Paine rustica siciliana

Painea rustica siciliana este o varianta italieneasca a lipiei libaneze. O poti servi la numeroase preparate. O mai poti servi si cu salate sau hummus .

 

Ingrediente pentru painea rustica sicilliana

 

  • 250 grame faina
  • drojdie uscata
  • ulei de masline
  • 200 ml apa minerala
  • gris
  • rozmarin
  • sare grunjoasa.

 

Cum se prepara painea rustica siciliana

 

Amesteca faina cu drojdia si sarea. Adauga uleiul si amesteca bine. Adauga treptat si apa minerala. Framanta apoi bine aluatul format.

Pe o suprafata plana, cu putina faina, intinde aluatul si taie-l in mai multe parti. Pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu gris, intinde foile de aluat.

Lasa aluatul sa dospeasca timp de 10 - 15 minute. Presara apoi pe deasupra aluatului rozmarinul si sarea grunjoasa. Stropeste fiecare lipie cu ulei de masline.

Da tava la cuptor, timp de 10 - 15 minute.

 

Cum se serveste painea rustica siciliana

 

Painea rustica siciliana se serveste la diverse preparate.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.