Aperitive

#paine #faina #drojdie

Paine taraneasca frantuzeasca

Francezii sunt celebri pentru produsele lor de panificatie si, in special, pentru painea lor. Poti incerca acasa o reteta de paine taraneasca frantuzeasca , pufoasa si parfumata.

Ingrediente pentru painea taraneasca frantuzeasca
 

  • ½ lingurite drojdie
  • ½ cana apa calda
  • ¾ cana faina integrala de grau
  • 2 ½ cani apa calda
  • ½ lingurita drojdie
  • 6 cani faina pentru paine
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri faina de grau
     

Cum se prepara painea taraneasca frantuzeasca
 

Pune intr-un bol ½ lingura drojdie cu ½ cana de apa calda. Adauga faina integrala si amesteca compozitia pentru a se face un aluat. Compozitia trebuie amestecata de multe ori, pentru a se face straturile de gluten. Apoi se lasa la temperatura camerei, acoperita, intre 2 si 8 ore. Dupa ce s-a facut, se pun in ea 2 ½ cani de apa si ½ lingurite de drojdie care au mai ramas. Apoi trebuie amestecat bine pentru omogenizare.

Adauga apoi faina de paine. Pune cate o cana, amesteca, alta cana si tot asa. Ar trebui sa ai o compozitie atat de groasa incat sa fie greu sa o mai amesteci.

Pune apoi compozitia pe o suprafata de lucru si framanta-o. Adauga sare si framanta pana cand aceasta devine suficient de tare. Apoi se lasa acoperita 10 minute. Apoi pune-o intr-un castron uns cu ulei si intoarce-o pe toate partile, ca sa se unga bine. Acoper-o din nou cu o carpa curata si las-o 3 ore. Aluatul ar trebui sa creasca, facandu-se de doua ori mai mare.

Apoi ia aluatul si taie-l in doua bucati.  Acestea doua trebuie din nou acoperite si lasate la temperatura camerei jumatate de ora.

Incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Presara pe o hartie de copt niste faina de porumb . Se aseaza bucatile impletite de aluat in tava si se lasa la cuptor jumatate de ora, pana cand capata o culoare aurie.


Cum se serveste painea taraneasca frantuzeasca


Se serveste dupa ce s-a racit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului