In Franta, pasta de masline, asa-numita tapenade este extrem de populara. De regula, acest aperitiv se prepara din masline negre si poate fi consumat simplu, alaturi de felii de bagheta sau ca umplutura pentru foitaj.
Ingrediente pasta de masline verzi
200 g masline verzi, fara samburi
3 linguri ulei masline
sare
piper
suc de la o jumatate de lamaie
30 g capere
2 fileuri ansoa
1 lingurita oregano uscat
Cum se prepara pasta de masline verzi
Pune toate ingredientele intr-un bol inalt, apoi mixeaza-le cu ajutorul blenderului, pana obtii o pasta fina si cremoasa.
Cum se serveste pasta de masline verzi
Serveste pasta de masline verzi cu paine prajita sau ca sos pentru diverse fripturi.
Pasta de masline verzi se poate pastra intr-un recipeint curat, in frigider. Trebuie sa-i torni deasupra o pelicula de ulei, astfel incat sa fie impiedicat procesul de oxidare si contactul cu bacteriile.
Foto:azulfit.wordpress.com