Aperitive

#masline #retete #masline verzi # pasta masline verzi

Pasta de masline verzi

In Franta, pasta de masline, asa-numita tapenade este extrem de populara. De regula, acest aperitiv se prepara din masline negre si poate fi consumat simplu, alaturi de felii de bagheta sau ca umplutura pentru foitaj.

Ingrediente pasta de masline verzi

200 g masline verzi, fara samburi

3 linguri ulei masline

sare

piper

suc de la o jumatate de lamaie

30 g capere

2 fileuri ansoa

1 lingurita oregano uscat

Cum se prepara pasta de masline verzi

Pune toate ingredientele intr-un bol inalt, apoi mixeaza-le cu ajutorul blenderului, pana obtii o pasta fina si cremoasa.

Cum se serveste pasta de masline verzi

Serveste pasta de masline verzi cu paine prajita sau ca sos pentru diverse fripturi.

Pasta de masline verzi se poate pastra intr-un recipeint curat, in frigider. Trebuie sa-i torni deasupra o pelicula de ulei, astfel incat sa fie impiedicat procesul de oxidare si contactul cu bacteriile.

Foto:azulfit.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului