Aperitive

#pateuri #aperitive #pateuri cu branza

Pateuri din branza cu cimbru

Pateurile cu branza sunt pufoase si foarte gustoase. Le poti face cu orice ocazie si pot constitui un preparat potrivit pentru pachetelul de scoala sau pentru serviciu.


Ingrediente pentru cu branza

 

  • 8 linguri unt;
  • 1 cana apa;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 cana faina;
  • 4 oua;
  • 1 cana branza rasa Cheddar ;
  • 2 lingurite cimbru tocat;
  • piper negru macinat.


Cum se prepara pateurile cu branza


Pune intr-o cratita apa, untul si sarea, apoi lasa la fiert, la foc iute. Da focul mai mic si adauga toata faina. Amesteca rapid pentru a obtine aluatul. Ia cratita de pe foc si lasa sa se raceasca putin, astfel incat compozitia sa fie calda, nu fierbinte. Pune ouale pe rand, amestecand de fiecare data dupa ce pui unul, astfel incat sa fie incorporat in aluat. Acesta trebuie sa capete o textura cremoasa.

Adauga branza rasa, cimbrul si putin piper. In loc de cimbru se poate folosi rozmarin. Fa bile din aluat si pune-le pe o tava cu hartie de copt. Da-le apoi la cuptor la 235 grade Celsius pentru 10 minute. Da apoi cuptorul la 195 grade Celsius si lasa pateurile sa se faca inca 20 de minute. Pateurile sunt gata cand arata ca niste bile umflate, pufoase si aurii.


Cum se servesc pateurile


Se servesc la temperatura camerei.

Sursa foto : stolenmomentscooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare