Placinta cu ciuperci si ceapa este un aperitiv sarat potrivit pentru ocaziile festive. Poti prepara aceasta placinta si cand ai pofta de ceva bun si hranitor. Poti folosi orice tip de ciuperci si cascaval .
Ingrediente pentru placinta cu ciuperci si ceapa
- 300 grame ciuperci
- 2 cepe
- aluat pentru placinta
- 10 ml ulei de masline
- 4 felii bacon
- 50 grame smantana
- 250 grame cascaval ras
- marar
- un ou batut
- sare
- piper.
Cum se prepara placinta cu ciuperci si ceapa
Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Intr-o tigaie pune uleiul la incins. Adauga ciupercile, ceapa si baconul taiat. Caleste toate ingredientele timp de 5 - 10 minute . Adauga smantana si mararul. Amesteca compozitia timp de 10 minute. Ia tigaia de pe foc si adauga cascavalul.
Unge tava de copt cu putin unt sau ulei. Intinde o foaie de aluat. Adauga compozitia cu ciuperci. Acopera cu cealalta foaie de aluat. Apasa aluatul de marginile tavii. Inteapa alatul cu o furculita si unge-l apoi cu oul batut.
Da tava la cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute, pana capata o culoare aurie. Cand este gata, scoate placinta de la cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o portiona.
Cum se serveste placinta cu ciuperci si ceapa
Placinta cu ciuperci si ceapa se serveste ca atare.