Aperitive

#rosii #ceapa #ulei de masline #spanac #placinta #feta #ceapa verde #unt #usturoi

Placinta greceasca cu spanac

Placinta cu spanac este un peparat savuros, potrivit pentru zilele de vara. Se prepara repede si este ideala pentru cina. O poti lua si la pachet, la serviciu.
 

Ingrediente pentru placinta cu spanac
 

  • 60 grame unt
  • 2 kg spanac
  • 10 ml ulei de masline
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cepe verzi tocate
  • 400 grame branza feta
  • o legatura marar tocat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • aluat foietaj
  • 4 oua batute.
     

Cum se prepara placinta cu spanac
 

Caleste jumatate din cantitatea de spanac. Transfera apoi intr-un bol. Caleste si restul de spanac. Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga ceapa si usturoiul si caleste timp de 5 minute. Amesteca apoi spanacul cu ceapa calita, ceapa verde, feta, marar, coaja de lamaie si ouale.

Aseza o foaie de aluat in tava unsa cu unt. Rastoarna compozitia cu spanac. Deasupra aseaza a doua foaie de aluat. Sigileaza bine marginile. Cresteaza usor aluatul. Unge aluatul cu unt topit.

Da tava la cuptorul incins pentru 30 de minute. Lasa apoi sa se raceasca.
 

Cum se serveste placinta cu spanac
 

Placinta cu spanac se serveste ca atare. O mai poti servi si cu smantana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului