Placinta cu spanac este un peparat savuros, potrivit pentru zilele de vara. Se prepara repede si este ideala pentru cina. O poti lua si la pachet, la serviciu.
Ingrediente pentru placinta cu spanac
- 60 grame unt
- 2 kg spanac
- 10 ml ulei de masline
- 1 ceapa rosie tocata
- 2 catei de usturoi
- 3 cepe verzi tocate
- 400 grame branza feta
- o legatura marar tocat
- coaja rasa de la o lamaie
- aluat foietaj
-
4 oua batute.
Cum se prepara placinta cu spanac
Caleste jumatate din cantitatea de spanac. Transfera apoi intr-un bol. Caleste si restul de spanac. Incinge uleiul intr-o tigaie. Adauga ceapa si usturoiul si caleste timp de 5 minute. Amesteca apoi spanacul cu ceapa calita, ceapa verde, feta, marar, coaja de lamaie si ouale.
Aseza o foaie de aluat in tava unsa cu unt. Rastoarna compozitia cu spanac. Deasupra aseaza a doua foaie de aluat. Sigileaza bine marginile. Cresteaza usor aluatul. Unge aluatul cu unt topit.
Da tava la cuptorul incins pentru 30 de minute. Lasa apoi sa se raceasca.
Cum se serveste placinta cu spanac
Placinta cu spanac se serveste ca atare. O mai poti servi si cu smantana.